Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı
Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Okulumuzda 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır.
Motorlu araçlar sektörünün dünya ekonomisindeki lokomotif sektör olma özelliği, ekonominin diğer sektörleriyle olan ilişkisine dayanmaktadır. Bu sektör, demir çelik, petrokimya, lastik, elektrik-elektronik gibi sektörlerdeki teknolojik gelişmelerin sürükleyicisidir. Turizm, alt yapı, inşaat, ulaştırma ve tarım sektörlerinin gereksinim duyduğu her çeşit motorlu araç, bu sektörün ürünleri ile sağlanmaktadır.
Bugün, dünyada motorlu araçlar sektörünün ürettiği motorlu araç sayısı yaklaşık 90 milyon civarındadır. Bu araçların yaklaşık 68 milyonu otomobil, diğerleri kamyon, otobüs, çekici gibi ticari araçlardır.
Türkiye'de motorlu araçlar sektörünün kuruluşu, yakın bir geçmişe dayanmasına rağmen hızlı bir gelişme göstererek ülkemizde üçüncü büyük sektör konumuna gelmiştir. Türkiye'de motorlu araçlar sektöründe ana sanayide 17, yan sanayide ise 1100 civarında firma faaliyet göstermektedir. Sektör doğrudan ve dolaylı olarak 500.000 kişiye iş olanağı sağlamaktadır.
Türkiye'deki motorlu taşıtlar sektöründe faaliyet gösteren firmalar gelişmelere ayak uydurabilmek ve rekabetçi üstünlüklerini sürdürebilmek için dünyada uygulanan modern üretim yöntemlerini ve yönetim sistemlerini kullanmaktadır.Bu nedenle ülkemizdeki motorlu taşıtlar sektörü ana ve yan sanayisi ile birlikte çok önemli bir gelişim potansiyelini yakalamış ve büyük ihracat kapasitesine erişmiştir.
Türkiye'de, 2017 yılında 1 700 000 araç üretildi. Türkiye'nin bu özelliği ile yakın bir gelecekte başta Avrupa olmak üzere dünyanın alternatif araç ve yedek parça üretim merkezi olması öngörülmektedir.
ALAN DALLARI
1. Otomotiv Elektromekanik,
2. Otomotiv Gövde,
3. Otomotiv Boya,
4. İş Makineleri dalları yer almaktadır.
Şu anda; bölgemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak okulumuzda bu dallardan; Otomotiv Elektromekanik dalı programı uygulanmaktadır.
OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK
Otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMA ŞARTLARI
Alanımızdan mezun olan öğrenciler; kendi işyerlerini açabilecekleri gibi
Özellikle son yıllarda otomotiv sektöründe yaygınlaşan servis ağı yapılanması çerçevesinde mezun öğrencilerimiz aktif olarak görev almakta ve çalışmaktadırlar. Ayrıca mezun öğrencilerimiz yetkili servislerde istihdam edilmek üzere tercih edilmekte ve aranmaktadır.
Dört yıllık yüksek öğretim programlarına yerleşen öğrencilerimiz olduğu gibi iki yıllık Meslek Yüksek Okullarına da devam eden çok sayıda öğrencimiz mevcuttur.
Adres:
Kuştepe Mevki Okullar Bölgesi Eğitim Caddesi No 1 Cizre/ŞIRNAK
Telefon
0486 616 4030